Desert Oladi rusesti cu mere

de Ksenya in Dulciuri, 1 Mar 2021 | 3874 vizualizari

 

Oladi-specific bucatariei rusesti. Foarte apreciate pentru gustul si simplitatea prepararii a acestui desert, precum si pentru ingredientele din  categoria economic. Se pot servi simple cu zahar pudra, iaurt, cu dulceata si smantana, cu miere sau cu lapte dulce condensat. Dupa gustul fiecaruia.
Exista multe variante a prepararii lor insa astazi va prezint varianta pe care o ador cel mai mult.
In reteta de astazi eu n-am adaugat foarte mult zahar in compozitie, deoarece am preferat sa le servesc cu dulceata de zmeura si smantana, in culorile martisorului ca tot 1 martie astazi.
Au iesit rumene si pufoase , cu gust intens de mere.

 

INGREDIENTE

  • 2 mere de preferat mai acrisoare spalate ,curatate si taiate cubulete.
  • 2 oua
  • Un pahar de kefir sau iaurt,sana,lapte batut
  • 1 lingura zahar
  • Un pahar faina alba
  • O jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamiae sau otet
  • Un praf sare
  • Ulei pentru prajit.
* pahar- 250 ml
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Oladi rusesti cu mere:

Intr-un bol, batem cele doua oua cu un praf de sare si zaharul, adaugam kefirul si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie sau otet.
Adaugam faina treptat si batem cu un tel sau cu mixerul pana rezulta un aluat mai gros, vezi foto.
Adaugam merele si omogenizam compozitia.
Intr-o tigaie adaugam 3-4 linguri de ulei; cand s-a incalzit suficient uleiul, cu ajutorul unei linguri adaugam compozitia in tigaie formand astfel ca niste placintele. Coacem la foc mediul acoperit cu capac, 3-4 minute pe o parte si la fel pe calalta parte sau pana se rumenesc frumos.
Se scot pe un prosop de bucatarie pentru a absorbi exesul de ulei.
Oladi sunt gata !
Mai ramane sa va luati o cana de ceai sau lapte.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca doriti puteti da merele prin razatoarea mare,eu le-am preferat bucati mai mari ca sa simt gustul de mere coapte.

2

Puteti adauga esente de vanilie sau scortisoara

3

gatiti la foc mediul acoperit cu capac, astfel ies pufoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Oladi rusesti cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert kaiserschmarrn (Clatitele imparatului)